Saksıda sebze türlerinin yetiştirilmesi, pek yaygın bir uygulama olmamasına rağmen, günümüzde giderek daha çok popüler hale gelmeye başladı. Bunun geçerli birkaç nedeni var. Bu nedenlerden bir tanesi, özellikle büyük şehirlerde organik tarımın yok denecek kadar az olmasıdır. Bunun yanı sıra, organik ürünler bulmak, gün geçtikçe zorlaşıyor.
Aslında her evde saksıda, evde yaşayan kişilerin ihtiyacını karşılayacak düzeyde sebze yetiştirilmesinin birçok faydası vardır. Bu faydalardan bir tanesi, sebze yetiştirme işi ile uğraşan kişinin, zihinsel olarak dinlenmesidir.
Bir diğer etken de taze sebzeler yetiştirerek, ev ekonomisine katkıda bulunmadır. Organik ürünler her ne kadar zor bulunuyorsa da, fiyatları çok pahalıdır.
Dereotu ilkbaharda yetişen bir bitkidir ve ışık alan bir yerde bulunması gerekir. Balkon alanları güney cephe olan yerler, bitkinin sürekli ışık almasını sağlayacaktır. Saksıdaki toprak havalandırılır ve bir miktar yanmış çiftlik gübresi atılır. Ardından dereotu tohumları toprağın üstüne serpilir.
Saksıda domates yetiştirmek biraz zahmetli bir iştir. Ancak ilk ürünü elde ettiğinizde, zahmete girdiğinize değecektir. Kullanılacak toprağın, orman toprağı olmasına dikkat etmelisiniz. Domates tohumları bir gün süre ile nemli bir ortamda bekletilmelidir. Islak bir bezin arasında bir gün süre ile bekletebilirsiniz. Toprağın bir cm altında kalacak şekilde tohumları ekmelisiniz. Saksının bulunduğu ortamın ışık almaması gerekir. Sürekli nemli kalması gerektiğinden, günlük sulanması gerekir.